4 Nisan 2016 Pazartesi

Düğün Hazırlıkları

Düğün Planı


Aşağıda belli tarihler aralığında yapmanız gerek bir yol haritası var buna uyun. Mutlu ve stressiz bir düğün geçirin..

Evlenmeye 12 ay kala

1-Bir düğün bütçesi belirleyin ve düğün hazırlıkları listesi yapın ve her iki tarafın aile büyükleriyle para konularını konuşun.
2-Kaç kişilik bir düğün olacağına karar verin. En azından davetli sayınız hakkında gerçekçi bir fikir edinin.
3-Nerede ve nasıl evlenmek istediğinizi eşinizle birlikte her şeyi düşünün. Alternatifleri değerlendirin otel ve diğer düğün mekanlarını incelemeye başlayın.

Evlenmeye 11 ay kala

1-Fotoğraf ve video çekimlerinde hangi ekiple çalışmak istediğinize karar verin.Düğün fotoğrafçısı bakın ne kadar erken incelemeye başlarsanız o kadar içinize sinecektir.



Evlenmeye 10 ay kala

1-Gelinlik ve damat modellerini incelemeye başlayın. Eğer baştan yaptıracaksanız erkenden anlaşmakta, kumaş ve model seçiminde planlı çalışmakta fayda var.Geç kalmayın yoksa düğün ertelemek zorunda kalırsınız.
2-Balayında nereye gideceğinizi planlayın. Yerinizi en az altı ay öncesinden ayırtın promosyon ve indirimlerden faydalanın.
3-Düğün mekanınıza karar verin. Eğer yazın evlenecekseniz ne kadar yoğun bir talep olduğunu ve yaz aylarında toplam kaç tane hafta sonu olduğunu mutlaka düşünün.

Evlenmeye 9 ay kala


1-Bir yandan da dekorasyon, çiçek tasarımı ve daha birçok şeyle ilgilenecek organizasyon firmanıza karar verin. Hayallerinizdeki düğünü organize etmek için birçok tedarikçiden randevu ve fiyat teklifi alın.
2-Yeni eviniz ve eşyalarınız için araştırmalara başlayın.

Evlenmeye 8 ay kala

1-Düğünde kimler şahit olacak, kimler konuşma yapacak . Önceden planlamalı ve gerekli sohbetleri yapmalısınız.
2-Artık davetiye tasarlatın. menü ve isim kartlarını da aynı tasarımla hazırlatın. Ayıca nikah şekerinizin de bu üçlüyle uyumlu olmasına dikkat ederek seçmeye başlayın.

Evlenmeye 7 ay kala

1-Şehir dışından gelecek misafirleriniz için bir otelle anlaşabilirsiniz.Veya konu komşuyla konuşun otele para vermeyin gerek yok..
2-Farklı yerlerden pasta tatmak ve kararınızı birkaç defa değiştirmek için kendinize biraz zaman tanıyın. En çok tercih edilen pasta sanatçılarının takviminde yer bulmak  kolay değil. Eğer siz de birçok gelin gibi yaz aylarında evlenmeyi tercih ediyorsanız, altı-yedi ay öncesinde sipariş verin.

Evlenmeye 6 ay kala

1-Damatlık alışverişinizin son dakikaya kalmasını istemiyorsanız, konuyu nişanlınıza hatırlatın.
2-Gelinliğinizin içinde mükemmel görünmek için en az altı ay önce form tutun  ve egzersiz yapmaya başlamalısınız.Böyle bir probleminiz yoksa boş verin..
3-Takılarınızı ve düğün aksesuarlarınızı seçmek için kolları sıvayın.

Evlenmeye 5 ay kala

1-Gelin saçı ve makyajınız hakkında düşünmek için hiç de erken değil yoksa son güne kalır ve saçma sapan bir saç ile evleniverirsiniz. Yeni bir renk ya da kesim denemek isteyebilir veya saçlarınızı uzatmaya karar verebilirsiniz.
2-Balayında yurt dışına gidecekseniz pasaport çıkarma, yenileme ve vize işlemleri için neler yapmanız gerektiğini öğrenin.
3-Düğün müzikleriniz hakkında düşünmeye başlayın Eğer canlı müzik olsun istiyorsanız beğendiğiniz bir orkestranın programına girin ve bir bakın iyi çalıyorlar mı. Eğer bir DJ ile anlaşacaksanız sevdiğiniz şarkıların bir listesini yapmaya başlayabilirsiniz.

Evlenmeye 4 ay kala

1-Düğün gecesini nerede geçireceksiniz? Otel ve araba rezervasyonlarını şimdiden yapabilirsiniz.

2-Çalışıyorsanız son birkaç ayda alışverişe çıkacak vaktiniz olmayabilir. Balayında ne giyeceksiniz, yanınızda ne götüreceksiniz şimdiden planlayıp alışverişe başlamak akıllıca olacaktır.

3-Eğer özel bir makyöz ile çalışmak istiyorsanız, bu kişiyi belirlemenizi ve düğünden önce birkaç farklı makyaj tipi deneyin yoksa düğün günü sıkıntı yaşarsınız. Denediğiniz makyajlarla fotoğraflarınızı çektirin. Aynada gördüğünüzle fotoğrafta çıkan gelin makyajı aynı olmayabiliyor. Zevkine güvendiğiniz insanlara bu fotoğrafları gösterin ve fikrini alın.

4-Ellerinize düzenli olarak bakım yaptırmaya ve bunu korumaya başlayın.

Evlenmeye 3 ay kala

1-Problemli bir cildiniz varsa tedavi için zamana ihtiyacınız olacak.  lazer ve leke tedavisi gibi cildinizi tahriş edecek uygulamaları üç ay öncesinden yaptırarak düğün gününüzde kıpkırmızı görünmekten kurtulun.
2-Eğer düğününüzde bronz bir tene sahip olmak istiyorsanız bunun en doğal yöntemlerini bulmaya çalışabilirsiniz.
3-Eğer gelin arabanızı kiralayacaksanız istediğiniz modelin ve rengin olduğu bir firmaya ulaşın.
4-Dans etmeyi bilmiyorsanız bir dans kursuna kayıt olun ve çalışmaya başlayın. Hem stres atacak hem de keyifli bir anı biriktireceksiniz.
5-İş yerinize muhtemel balayı tarihlerinizi ve evlilik tarihinizi bildirin.

Evlenmeye 2 ay kala

1-Nikah için belediyeden tarih ve saat alın.
2-Bekarlığa veda gecelerini kim düzenleyecek ve nerede yapılacak bir plan yapın..
3-Davetiyelerinizi dağıtmaya başlayabilir, misafirlerinize ulaştığından emin olabilirsiniz.
4-Gelin ayakkabınızı alın ve gelinlik provalarına hatta dans derslerine giderken yanınızda götürün.

Evlenmeye 1 ay kala

1-Net misafir sayısını düğün mekanına bildirmenin tam zamanı
2-Oturma planı yapmak için ailelerinizden destek alabilirsiniz.
3-Müziği yapacak grup ya da DJ ile şarkı listesi konusunda mutlaka konuşmalı ve kesinleştirmelisiniz.
4-Balayı bavulunuzu hazırlamaya başlayın. Düğün günü yaklaştıkça buna zamanınız kalmayabilir.     5-Ayrıca eğer yurt dışına çıkacaksanız yanınıza gideceğiniz ülkenin para birimini almayı unutmayın.
6-Saçınızı boyatacak ya da kestirecekseniz en geç düğünden iki hafta önce bu işlemleri bitirmiş olun. 7-Saçınızın yeni haline uyum sağlamasına zaman tanıyın.

8-Eğer kaşlarınızı kalınlaştıracak veya inceltecekseniz iki hafta önce son şeklini belirleyin.


Bu maddeleri zamanın da yerine getirin mutlu mesut evlenin..  

Bu konu ile alakalı Düğün İhtiyaç Listesi yazımı da okumanızı öneriyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder